Nyheder

Facit Bank åbner

27 nov 2019

Pressemeddelelse

5 december 2019

 

I dag får danskerne en ny bank. Navnet er Facit Bank, som er en netbaseret nichebank, der primært tilbyder attraktive opsparingskonti til privatkunder. På sigt er målet også at åbne i Sverige og Norge.

 

Fra i dag kl. 11.00 kan danskere åbne en indlånskonto i Facit Bank. Præcis på det tidspunkt åbner websitet www.facitbank.dk og dermed også Danmarks nye bank.

 

Facit Bank er en netbaseret nichebank, der i første omgang er målrettet indlånskunder, der ønsker at binde deres penge mod, at deres indestående forrentes med en positiv rente.

 

Det er 3C-koncernen, der står bag Danmarks nye bank, som bygger på et tæt samarbejde med 3C RETAIL. Banken skal både styrke koncernens position og komplementere den samlede forretning, og koncernchef Niels Thorborg er stolt over, at banken i dag bliver en realitet.

 

”Det er en stor dag for alle i 3C-koncernen. Arbejdet begyndte for et år siden, og det er kun 14 uger siden, vi fik udstedt vores banklicens, så det har været en kæmpemæssig kraftanstrengelse fra alle for at blive klar til i dag. Det er jeg stolt af, og så glæder jeg mig naturligvis meget til at se, hvordan kunderne tager imod Facit Bank,” siger Niels Thorborg.

 

Attraktive opsparingskonti
Danmarks nye bank åbner på et tidspunkt, hvor mange banker har indført minusrente på indlån, og det er da også først og fremmest danskere, der ønsker at placere deres penge i en bank, hvor de får positive renter, som Facit Bank henvender sig til.

 

Bankdirektør Jesper Lyhne fortæller, at det i første omgang sker med produkterne Plusrente 36 og Plusrente 60. Det er begge indlånskonti med en bindingsperiode og en rente der følger Nationalbankens indskudsbevisrente, og hvor man som kunde maksimalt kan indsætte 745.000 kr., fordi kunderne dermed er dækket af indskydergarantien.
På Plusrente 60 får man Nationalbankens Indskudsbevisrente + 1,75%, hvilket aktuelt giver en rente på 1%. Det betyder tillige, at der er mulighed for, at renten kan stige, hvis Nationalbanken hæver renten.

 

”I en tid, hvor de mange traditionelle banker arbejder med negative renter på indlån, vil vi gerne tilbyde positive renter på indlån op til 745.000 kroner. Til gengæld betyder det, at kunderne skal lade pengene stå i tre eller fem år. Vi vil løbende følge markedet for indlånsprodukter, så vi hele tiden kan tilbyde konkurrencedygtige produkter,” siger Jesper Lyhne og tilføjer, at Facit Bank ikke kommer til at tilbyde realkreditlån, ligesom at kunderne ikke kan have deres lønkonto i den nye bank.


Til gengæld vil forbrugslånene hos L’EASY og D:E:R gradvist fra mandag 9. december blive udstedt i samarbejde med Facit Bank.

 

”Facit Bank kan også snart tilbyde udlån, men det sker gennem L’EASY og D:E:R, som har gjort det gennem mange år, og fremover bliver det altså i tæt samarbejde med Facit Bank,” siger Jesper Lyhne.

 

Facit Bank er en ren onlinebank, og banken får således ingen fysiske filialer. Kunderne kan tilgå banken online via websitet www.facitbank.dk og på telefonnummer 63 11 39 00.

 

For yderligere oplysninger, kontakt:

Jesper Lyhne, bankdirektør, Facit Bank, tlf. 4061 0068

 

Faktaboks Facit Bank:
Facit Bank er en netbaseret nichebank, der tilbyder attraktive opsparingskonti og forbrugslån til privatkunder. Banken har en aktiekapital på 250 mio. kr. og er ejet af 3C Facit Holding. Jesper Lyhne er bankdirektør i Facit Bank, der har en bestyrelse bestående af formand Jørn Tolstrup Rohde, næstformand Ole Friis, Peter Schou Jørgensen, Peter Schak Larsen og Nicoline Erika Hyldahl. Du kan besøge Danmarks nye bank på www.facitbank.dk.

Relaterede artikler